18.12.2023

Recover støtter Røde Kors' julemission

Sammen glæder vi tusindvis af udsatte børnefamilier i Danmark med julehjælp.

Mange børn i Danmark står udenfor de traditioner, vi andre deler. De vokser op i familier, hvor der ikke er råd til gaver, juletræ eller søde sager. Med julehjælp giver vi børnene mulighed for at opleve julens glæder på lige fod med deres kammerater. Så ingen børn skal føle sig udenfor. Hver familie modtager et gavekort til COOP eller en færdigpakket julekurv. De indsamlede midler går til årets julehjælp samt til Røde Kors’øvrige indsatser for udsatte børnefamilier i Danmark. Sammen glæder vi tusindvis af udsatte børnefamilier i Danmark med julehjælp.

Derfor har vi hos Recover igen i år valgt at sende en donation til Røde Kors julehjælp
Vores formål er at være vogtere for en bæredygtig verden, og sammenlagt med vores 3 værdier 'omsorg', 'troværdig' og 'modig', er det helt naturligt for os at støtte op omkring Røde Kors og deres julehjælp. På den måde kan vi hjælpe familier, der efterspørger en håndsrækning i julen, og sørge for, at ingen børn føler sig udenfor i denne særlige tid.

Foruden julehjælpen som varmer her og nu, er det fantastiske ved Røde Kors' julemission også, at de hjælper familierne når det bliver hverdag igen. Det gør de bl.a. ved at hjælpe børn med lektierne, inviterer dem på ferielejre, samt hjælpe hele familien med at danne et godt netværk. Dét mener vi er et bæredygtigt og nobelt formål.

Vores adm. direktør Kim Steendahl udtaler:

”Det ligger dybt i Recover og Recover-medarbejdernes DNA at hjælpe skadelidte hurtigt tilbage til hverdagen igen. At hjælpe værdig trængende familier igennem Røde Kors Julemission ligger for os i naturlig forlængelse af vores daglige arbejde.”


Fakta om Røde Kors' julehjælp:

  • 19.584 familier fik julehjælp fra Røde Kors i 2022
  • 70% af julehjælpsmodtagerne bekymrer sig om familiens økonomi dagligt eller flere gange om ugen
    julekurv fyldt med julens madvarer. Ofte får børnene også en lille gave.
  • 86% af julehjælpsmodtagerne har undladt at gå til tandlægen det seneste år på grund af økonomien

Du kan læse mere om Røde Kors arbejde på deres hjemmeside www.rodekors.dk