09.12.2022

Recover støtter Røde Kors' julemission

En ekstra dyr jul i år.

I september 2022 steg det samlede forbrugerprisindeks med 10,0 procent i forhold til samme måned året før. Det er den største prisstigning i forbrugsvarer over et år siden 1983. Det gælder især markante prisstigninger på fødevarer, el, brændstof og gas. Derfor mærker vi alle, at pengene rækker til mindre. Nu står julen for døren, og alt tyder på, at højtiden bliver ekstra dyr i år – og prisstigningerne rammer særligt de børnefamilier, der allerede lever med økonomiske afsavn i hverdagen.

Derfor har vi hos Recover igen i år valgt at sende en donation til Røde Kors julehjælp
Vores formål er at være vogtere for en bæredygtig verden, og sammenlagt med vores 3 værdier 'omsorg', 'troværdig' og 'modig', er det helt naturligt for os at støtte op omkring Røde Kors og deres julehjælp. På den måde kan vi hjælpe familier, der efterspørger en håndsrækning i julen, og sørge for, at ingen børn føler sig udenfor i denne særlige tid.

Foruden julehjælpen som varmer her og nu, er det fantastiske ved Røde Kors' julemission også, at de hjælper familierne når det bliver hverdag igen. Det gør de bl.a. ved at hjælpe børn med lektierne, inviterer dem på ferielejre, samt hjælpe hele familien med at danne et godt netværk. Dét mener vi er et bæredygtigt og nobelt formål.

Vores adm. direktør Kim Steendahl udtaler:

”Det ligger dybt i Recover og Recover-medarbejdernes DNA at hjælpe skadelidte hurtigt tilbage til hverdagen igen. At hjælpe værdig trængende familier igennem Røde Kors Julemission ligger for os i naturlig forlængelse af vores daglige arbejde.”


Fakta om Røde Kors' julehjælp:

 • Hvert år er der et stort antal familier, der efterspørger en håndsrækning i julen.
  I 2021 modtog 15.000 familier i Danmark Røde Kors’ julehjælp.
 • Hver familie modtager et gavekort til COOP til en værdi af 900 kr. eller en
  julekurv fyldt med julens madvarer. Ofte får børnene også en lille gave.
 • Julehjælpen bliver uddelt lokalt af vores frivillige i 195 Røde Kors-afdelinger
  landet rundt.
 • Røde Kors samarbejder så vidt muligt med kommunerne, når de udvælger hvilke
  familier, der modtager hjælp. På den måde sikrer de, at hjælpen kommer de
  mest trængte familier til gode.
 • Julehjælpen fungerer også som en døråbner. Vi tilbyder hjælp og støtte til
  familierne resten af året ved at invitere dem indenfor i vores familieaktiviteter, så børnene f.eks. kan få hjælp til lektierne og komme på
  ferielejr.

Du kan læse mere om Røde Kors arbejde på deres hjemmeside www.rodekors.dk eller i denne PDF.