Pressemeddelelse

Recover Nordic fortsætter væksten

Nye opkøb i Norge og Sverige

Oslo, 1. september, 2020: Recover Nordic har indgået aftale om at købe det norske selskab Byggmester Kompaniet AS og det svenske selskab Mellansvensk Industrisanering AB. Begge selskaber har førende positioner på deres markeder og vil dermed styrke Recover Nordic i Haugaland-området i Norge og Mälardalen-området i Sverige.

Da Recover Nordic blev købt af EQT i december sidste år, bekendtgjorde selskabet, at det ville fortsætte med at vækste, både organisk og gennem yderligere opkøb. Disse to opkøb repræsenterer således det første step i denne strategi. Recover Nordic er i dag markedsleder i Norden inden for industri- og skadeservice og har med de 2 seneste opkøb gennemført 19 nordiske opkøb siden 2015.

Gennem de to opkøb styrker vi os markant i to vigtige nordiske regioner. Begge selskaber har leveret gode resultater over lang tid, takket være erfaren ledelse, engagerede og kyndige medarbejdere, en solid HSE-kultur og tilfredse kunder. Centrale ledere i begge selskaber vil alle fortsætte og har også investeret i Recover Nordic. Vi glæder os til at få selskabernes medarbejdere og deres kompetencer med på holdet i Recover Nordic Group, siger koncernchef i Recover Nordic, Mattias Ringqvist, i en kommentar.


  Byggmester Kompaniet
  har hovedkontor i Haugesund og omsatte sidste år i underkanten af 100 millioner norske kroner. Selskabet har 28 medarbejdere og har siden starten for 20 år siden opbygget et stærkt navn i regionen. Selskabet har en kundebase bestående af både offentlige og private aktører og er særligt stærke på renovering, vedligehold og genopbygning af huse og bygninger.

  Vi startede for nylig en proces, som skulle finde en partner, der kunne hjælpe os med at udvikle virksomheden yderligere. Med Recover Nordic har vi opnået netop dette og har fået tilført både øget ekspertise såvel som nye og effektive driftssystemer. Vi ser frem til at være med til at udvikle og styrke koncernen i Haugaland-området fremadrettet, siger dagligleder i Byggmester Kampaniet, Johannes Johansen, i en kommentar.


   Mellansvensk Industrisanering AB (MISAB) omsatte for knap 140 millioner svenske kroner sidste år, og er lokaliseret ved Hallstahammar og Eskilstuna. Selskabet passer godt ind sammen med Recover Nordic’s eksisterende virksomhed i Mälardalen-området, og vil særligt styrke positionen i og omkring Uppsala, Västerås og Eskilstuna. MISAB har opbygget et stærkt navn og position inden for industriservice og saneringsområdet, som også passer godt sammen med Recover Nordic’s strategi omkring udvidelse i det svenske marked.

   Det føles helt rigtigt at tage skridtet for at blive en del af Recover Nordic nu. Vi er allerede godt bekendte med selskabet og deres ambitioner passer godt sammen med vores, siger en af MISAB-koncernens 3 hovedejere, Larry Höjer, i en kommentar.

    Koncernchef i Recover Nordic, Mattias Ringqvist, påpeger at de nye selskaber begge vil tilføre kompetencer og viden til Recover Nordic.

    Med opkøbene opbygger vi erfaring og branchekendskab, samt udvider vores tilstedeværelse. Samtidig kan vi se, at Recover Nordic kan bidrage med meget til selskaberne gennem ejerskab og blandt andet digitalisering, konkluderer CEO Mattias Ringqvist.


     Om Recover Nordic
     Recover Nordic er markedsleder i Norden inden for industri- og skadeservice samt indeklimaservice, og leverer services til både forsikringsselskaber, offentlige institutioner, private virksomheder og forbrugere. Efter Recover Nordic blev en selvstændig virksomhed for 6 år siden, har selskabet tredoblet indtægterne. Recover Nordic er en nordisk aktør med national dækning i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Recover Nordic har mere end 2.100 medarbejdere fordelt på 104 afdelinger i hele Norden.

     EQT ejer Recover Nordic sammen med selskabets ledelse. EQT er et af Europas ledende risikokapitelselskaber med 25 års erfaring i opkøb og videreudvikling af selskaber. Selskabet har i dag rundt regnet 20 aktive fonde, som er investeret i sammenlagt 140 selskaber rundt om i verden. Porteføljeselskaberne har til sammen mere end 158.000 medarbejdere.